Bakade med hasselnötter som sagt till kalaset i helgen. Har en söt liten kvarn som går att spänna fast i underlaget, mycket praktisk. Så jag förberedde under veckan med att mala nötterna så det gick snabbt att sno ihop den här nötkaka. Har bakat den en gång förut och den innehåller inte många ingredienser.
Nötkaka
6 ägg
250 gram strösocker
250 gram hasselnötsmjöl
2 tsk bakpulver
Sätt ungen på 180 grader.
Klä en form med bakplåtspapper som rymmer minst 1,5 liter.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda hasselnötsmjölet och bakpulver och vänd ner det i äggvispet och vänd runt.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 75 minuter.
Låt kakan svalna i formen och lossa pappret försiktigt.
1 kommentar:
Oj oj oj vad den nötkakan var god 🙂. Jag som tycker om allt med nötter i 👍.
Kram syrran
Skicka en kommentar