Inför makens födelsedag som inföll precis innan midsommar i år passade jag på att baka en ny småkaka. De var riktigt goda, ett tips i fall man vill ha något snabbt och gott att ta till kaffet.
Kopierar in receptet rakt av från bloggen jag hittade det på, Matplatsen.
Strösselkakor
100 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
strössel
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda allt utom strössel i en bunke och knåda i hop det till en deg.
Dela degen i två bitar och forma till två avlånga rullar ungefär lika långa som en plåt.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta till dem med fingrarna.
Strö över strössel (vill man att strösslet ska sitta ännu bättre kan man pensla med lite uppvispat ägg först).
Grädda dem i 12-15 minuter.
Ta ut plåten och skär i sneda kakor innan de svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar