Midsommarafton är över, men här där jag bor så firas det ju i flera dagar så det är lika mycket midsommar idag :)
I går så försvann förmiddagen med lite bakning, kladdkakan med kokostosca är ju sååå god så det blev en sådan, en sockerkaka som jag gjort en tårta av också hade jag lite rensning i kylen. För att få plats med allt så måste man ju stuva om och gå igenom så jag hittade en massa olika ostar som jag var tvungen att hitta på något med, annars så hade jag fått slänga dem. Det blev en paj, så det blev något extra som jag inte räknat med till vår midsommarmat som förutom sill och lax är smörgåstårta.
Provade ett nytt paj recept som jag kommer göra igen, hade min stora pajform som är 30 cm i diameter och receptet passade till den. Det är tydligen från Mat Tina och här är det.
Pajdeg
50 gram rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Mixa ihop allt i en matberedare.
Gräddas i 200 grader i 20-30 minuter.
Jag hade kallt smör... och det gick bra det också, men provar väl med rumsvarmt nästa gång. Jag kavlade inte ut degen som det står i receptet heller utan jag tryckte ut den i formen med lite mjöl på knogarna.
Naggade botten och sen hade jag i den fyllning som jag rörde ihop.
Jag hade kunnat grädda pajskalet och sen haft i min fyllning och ätit pajen kall, men nu valde jag att ha på lite äggstanning och grädda den, den blev lös men krämig och god. Mycket ostsmak.
Ha en fortsatt trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar