Lyfte på locket och det fanns, ja inte bara smulor kanske utan några skivor kvar men nästa gång jag lyfte på formen så var det bara smulorna kvar!
Bakade en sockerkaka i lördags till fikat i går, hade flera öpplen som legat länge på köksbänken och blivit skruttigare och skruttigare i skalet. Inget fel på dem när man skalade bort skalet så jag rev dem grovt och en del hade jag i kakan resten åt jag och min systerupp på havregrynsgröten.
Äppelsockerkaka
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
100 gram smält smör
1 dl mjölk eller vatten
½ tsk kanel
(½ tsk kardemumma)
1 rivet äpple utan skal
Smält smöret.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl, rör om.
Tillsätt mjölk eller vatten i det smälta smöret och tillsätt det i smeten. Vispa ihop till en slät smet.
Smörj och bröa en form, ca 1½ liter, pudra den med lite kanel.
Riv äpplet grovt, tillsätt det i smeten, samt kanel och om man vill kardemumma.
Häll smeten i formen, gräddas i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Känn med sticka att kakan är torr, ta ut, låt stå lite innan den vänds upp på ett fat.
Jag och Selma var och tittade på persikoträdet som blommar mer och mer för varje dag, ska bli spännande och se vad det blir, även om det skulle bli frukt så är det inget som kommer få bli något i år, men framöver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar