måndag 16 december 2019

Mjuk pepparkaka


Brukar baka mjuk pepparkaka, oftast blir det på vintern och runt jul men det är ju gott året om så man måste inte bara baka den då.
Mitt recept på mjuk pepparkaka har jag skrivit en gång förut 2011, det är det här.

I helgen har jag bakat en och fryst in (efter att ha provsmakat den) så det finns något gott att ta fram vid fikat. Då jag inte har riktigt alla kryddor där så fick det bli en liten annan smaksättning på den denna gång, men tyckte att den blev god så här också.

Mjuk pepparkaka

50 gram smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 dl mjölk eller vatten

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddorna.
Tillsätt mjölblandningen, rör om.
Häll mjölken/vattnet i smöret och häll i.
Rör om och häll kakan i en smord form.
Gräddas längst ner i ugnen i ca 40 minuter.

Inga kommentarer: