onsdag 11 december 2019
Lax med creme fraiche och fetaost
Mer förberedelser här hemma, har slagit in julklapparna! Jag köper dem ofta i ganska god tid, köpte en del redan i somras vilket inte är ovanligt. Sen blir det inte av att jag slår in dem, men i helgen började jag med det så nu är det (nästan) klart!
I söndags gjorde jag en god och enkel laxrätt. Ville variera mig lite för på sistone har jag mest bara slängt in laxsidan i ugnen, men nu så rörde jag ihop en röra som jag bredde på bitarna i det här fallet då jag delade laxsidan i portionsbitar. Men det funkar nog lika bra att ha röran på en hel laxbit.
Creme fraiche och fetaostgratinerad lax
1 kg lax hel eller i portionsbitar
150 gram fetaost
4 dl creme fraiche
2 tsk franska örter (torkade eller färska)
salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg laxen i en ugnssäker form (eller på bakplåtspapper i en långpanna).
Salta laxen.
Häll creme fraichen i en bunke, smula ner fetaosten och tillsätt kryddorna, rör ihop.
Bred röran över laxen.
Tillaga i ca 20-25 minuter för portionsbitar eller ca 45 minuter om det är en hel bit.
Servera med kokt potatis och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar