måndag 8 januari 2018
Äggfri kladdkaka
I går skulle jag på knytkalas, det visste jag ju om, men hade inte förberett mig ett dugg... Så tjugo minuter innan jag skulle i väg bestämde jag mig för att börja med något för jag kunde ju inte komma tomhänt. Kladdkaka går snabbt att sno ihop så fram med mitt recept! Tills jag tittade i kylen och insåg att jag inte hade några ägg hemma... Så det var bara att börja googla för att försöka hitta något att gå efter. Hittade ett recept som jag kikade på, så här gjorde jag:
Äggfri kladdkaka
1½ dl socker
50 gram smält smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
1 dl mjölk
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt socker och vaniljsocker, rör om.
Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och salt. Rör om lite innan mjölken tillsätts och smeten vispas ihop.
Häll upp i en form. Jag tog en springform som jag la bakplåtspapper i botten på.
(Hade inte tid att smörja... men det lossade bra ändå).
Gräddas i nedre delen av ugnen, 150 grader, ca 10-20 minuter.
Jag tog tio minuter och då blev den i alla fall kladdig, det varierar mycket från ugn till ugn också tycker jag så prova sig fram är det som man får göra.
Jag kom på efteråt att jag glömde att slänga i salt där i kastrullen men kakan blev god ändå. Den gick absolut att bjuda på så det var roligt att den uppskattades :) men vad slår en kladdkaka och en klick vispad grädde?
Som sagt knytkalas för mig i går, åt så jag blev mer än mätt. Det bjöds på tre olika sorters paj och en god sallad till. Ost och kex och till efterrätt förutom min kladdkaka så smaskade vi i oss ananaspaj och glass med hjortronsylt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)





1 kommentar:
Oj vad ni har snö :). Här är det mest bara regn :(
Vad kul att din kladdkaka blev uppskattad :) och kul att du hann i tid.
Kram syrran
Skicka en kommentar