fredag 26 maj 2017

Vitt vitt vitt




Ja den dominerande färgen just nu i trädgården på det som blommar är just vitt. Häggen har slagit ut helt nu och blommar så vackert liksom häggmispeln, för första gången (tror vi) så blommar även vår häck som också är en häggmispel, brudspirean är full av blommor, plommonträden är täckta av vita vackra blommor och det är så fint att titta på alltihopa!

Vädret har varit härligt i dag och det ska vad det verkar som hålla i sig i morgon med. Även om det behövs regn... men det får gärna regna på nätterna :)

I dag åt vi en italiensk köttfärssås och bönpasta, med massa riven parmesan på till middag. Det avslutades med en god och mycket enkel efterrätt, smält rabarber. Mmm så gott det var, jag åt så jag blev riktigt riktigt mätt.

Smält rabarber

ca 7 st rabarberstjälkar (beror lite på längd)
½ dl rårörsocker

Skölj rabarbern, dela den i ca decimeterstora bitar, lägg i en ugnsfast form.
Jag tog en fyrkantig form som jag hade smör i botten innan jag la rabarberstavarna i. Jag tog så det täckte botten.
Strö över sockret, täck formen med folie och in i ugnen 200 grader (varmluft, 225 grader vanlig) i 20-25 minuter.
Mina rabarber var lite olika i storleken, så de grövre bitarna behövde behövde vara inne i 25 minuter. Då blev de riktigt mjuka och fina.
Vi åt vaniljglass till den varma rabarbern, såsen som blev var god och hälla på glassen.
Enkelt och riktigt gott, kommer göra det fler gånger nu när jag upptäckt hur enkelt det var.

1 kommentar:

ML sa...

Kul när saker blommar som inte har blommat förut.
Kram syrran