onsdag 10 december 2014

Halt ute i mörkret







Oj vad det är halt ute, alldeles glashalt, var inte så kul att gå iväg till träningen i mörkret, eller ja det finns ju gatlyse, men brist på snö gör ju att det är så mörkt och trist.
Dagens bilder är från ett tempel som vi stannade till vid för att jag ville titta lite på det och knäppa kort, inget som vi gick in i.

I går så fick sonen stå för att se till att det blev middag. Det gick bra det :) pannbiff, potatis och sås blev det. Gott!
I helgen gjorde jag en god chiligryta så den vill jag absolut göra igen.


Chiligryta med nötfärs, kidneybönor, tomat och tortillacrisp


ca 800 g nötfärs
1 påse tacokrydda (jag gjorde egen)
1 förpackning färdigkokta kidneybönor
1 burk tacosås, hot
2 burkar finkrossade tomater
1-2 dl vatten
salt och peppar
4 mjuka tortillabröd
gräddfil/creme fraiche

Fräs köttfärsen i oljan i en het gryta. Finfördela med gaffel. Tillsätt tacokrydda och fräs ihop.
Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem tillsammans med tacosås, tomater och vatten. Låt koka ihop ca 10 minuter på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
Skär tortillabröden i tunna strimlor. Rosta dem i en het torr panna. Salta lätt.
Servera chilin i djupa tallrikar. Strö över tortillacrisp. Servera med gräddfil/creme fraiche.

Receptet hittade jag på Icas sida och här är deras originalrecept.
Blev lite annorlunda min då jag hade mer färs, bara en förpackning med bönor och ingen salsasås hemma, men typ 4 burkar med tacosås... Ingen smaksatt finkrossade tomater, men tog två burkar som jag tror det bara är 400 gram i eller kanske strax under till och med. Det blir ju så ibland när jag lagar mat, om inte allt finns så tar jag något annat eller hoppar över. Vi tyckte att den här varianten var god i alla fall. Har haft den i matlåda också men då blev det inget tortillacrisp till utan då tog jag bara brödet som det var och hade i mindre bitar ovanpå när jag värmt maten.

Som jag skrev så blandade jag i ordning egen tacokrydda också, ska försöka göra mer och ha färdigblandat, är hur enkel som helst!
Ska prova blanda ihop egen pepparkakskrydda med, har hittat några recept nu i jultid som jag vill prova och då är det just pepparkakskrydda i.

Inga kommentarer: