Vet inte riktigt varför jag inte kan ladda över bilder, nu hade jag till och med passat på att ta några kort med snö på som omväxling mot Thailandsbilder, så det kan ju inte vara det som den protesterar mot heller :)
Nåja det får bli ett inlägg igen utan bilder.
I kväll bakade jag samma slags bröd som jag bakade sist men jag ändrade lite. Det blev gott sist men jag tyckte det blev bättre nu.
Jag minskade lite på saltet och hade i sirap för att jag vill ha det lite åt det sötare hållet.
Lättvarierad filmjölkslimpa (lite kortare namn denna gång också på rubriken)
7 dl mjöl av valfritt slag, men gärna hälften vetemjöl
(4½) 5 dl fil
2 tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 tsk brödkrydda
Sirap
Blanda mjöl, jag tog 3 dl grahamsmjöl och 4½ dl vetemjöl (lite mer denna gång för det stod så om man tillsatte sirap), med salt, bikarbonat och brödkrydda. Slå över fil och sirap, 1-2 msk (ett längre tryck på en höft brukar bli ungefär så mycket tror jag)och rör om.
Degen ska bli som en klistrig gröt. Smörj en avlång brödform med lite rapsolja eller lägg i ett bakplåtspapper. Töm över degen i formen. Ställ in brödet i mitten av ugnen och låt det gräddas i 40–60 minuter på 175 graders värmde. Låt sedan svalna på ett galler.
Här är förra inlägget där jag skrev lite olika varianter.
Uppdatering efter att ha bakat brödet flera gånger nu.
Har provat lite fler olika varianter nu och tycker att 4 dlrågsikt och 3 dl vetemjöl är en god variant.
Även 3 dl dinkelmjöl och 4 dl vetemjöl (ungefär, tar så det blir 7 dl) och riven morot blev ett gott morotsbröd.
Tycker jag får till en kletig deg bäst om jag tar 5 dl (kanske blir lite lite mer än så också), får prova sig fram helt enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar