I dag har jag för första gången denna säsong åkt skidor. Någon form av teknik finns inte alls skulle jag väl säga och skidorna var inte alls preparerade överhuvudtaget. Så något fäste fanns inte alls. Vi har ju inte så mycket snö alls så det är duktigt av dem att få till spår att åka på tycker jag.
Lite lätt snöfall, -9 grader och en blek januarisol var det när jag tog en liten sväng på skidorna och lite motion blev det i alla fall och skönt att komma ut lite. Var en hel del folk ute i spåret, inte är man själv inte. Det visste jag ju att jag inte skulle vara då jag åkte dit med både maken och sonen :)
I torsdags kväll tillagade jag en hel färsk kyckling i min lergryta. Blev väldigt mört och gott måste jag säga. Har länge haft ett recept på djävulskyckling som jag tänkt prova, nu hittade jag fler varianter så det blev inte riktigt det som jag följde utan jag gjorde på mitt eget sätt och det blev så här.
Djävulskyckling i lergryta
1 färsk hel kyckling
½ dl rapsolja
1 pressad citron (jag hade på flaska)
2-3 tsk sambal oelek
3 vitlöksklyftor
chiliflakes
1 tsk salt
Rör ihop alla ingredienserna och pensla kycklingen.
Lägg i lergrytan som ställs in (efter blötläggning) i kall ugn.
Sätt ugnen på 200 grader och låt kycklingen stå i ca 1½ timme. Jag stängde av ugnen efter den tiden och lät den stå en liten stund på eftervärme innan jag tog ut den.
Skyn som bildats i grytan silade jag av och spädde ut med lite grädde, kokade upp och redde av med lite maizena till en sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar