Minttiger
50 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
150 g mintchoklad, tex After Eight
smör och ströbröd till formen
Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer minst 1 ½ liter. Smält smöret, vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och vispa försiktigt ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör ihop till en jämn smet.
Smält mintchokladen i en bunke i micron eller över vattenbad. Häll hälften av kaksmeten i formen och tillsätt den smälta chokladen i resten. Häll chokladsmeten i formen och ta en gaffel och dra i smeten så det bildas mönster.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader ca 45 minuter. Stickan ska vara torr. Låt svalna lite innan den stjälps upp.
Gräddningstiden kan variera beroende på vilken form som används, jag hade min inne i ca 40 minuter.
Receptet är från "Klassiska kakor på nytt vis".
After Eight är väldigt populärt här hemma så jag tog inte riktigt så mycket som det stod i receptet (fanns inte så mycket med andra ord...) men jag jag hade lite pepparmyntolja i smeten, några droppar för att det kanske skulle ge lite mintsmak det också.
Ha en trevlig helg!
1 kommentar:
Tycker att du lyckats bra med att visa hur kakan IGENTLIGEN skulle se ut med tigreringen! Ser en katt som är tigerfärgad på brickan som kakan ligger på. Jag ska pröva att göra kakan o se hur jag lyckas med tigreringen. Helgen har varit lugn. Igår hade vi minus ca 14grader på kvällen, på dagen var det något mildare (ca -8gr), o idag ligger det på lika som igår mitt på dagen. Ha nu en bra dag.
Skicka en kommentar