lördag 7 januari 2012

Minttiger

Så klart att jag kan lägga ut receptet på kakan! Som synes på bilden så får jag inte till tigreringen så bra, min farmor vill jag minnas fick till det bra, och min svärmor får till det. Oftast blir det bara som två olika lager för mig, här blev den ju lite bättre än den brukar. Nu till receptet:

Minttiger


50 g smör

2 ägg

2 dl socker

3 dl mjöl

tsk bakpulver

1 dl mjölk

150 g mintchoklad, tex After Eight

smör och ströbröd till formen



Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer minst 1 ½ liter. Smält smöret, vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver och vispa försiktigt ner i smeten. Tillsätt mjölken och rör ihop till en jämn smet.

Smält mintchokladen i en bunke i micron eller över vattenbad. Häll hälften av kaksmeten i formen och tillsätt den smälta chokladen i resten. Häll chokladsmeten i formen och ta en gaffel och dra i smeten så det bildas mönster.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader ca 45 minuter. Stickan ska vara torr. Låt svalna lite innan den stjälps upp.


Gräddningstiden kan variera beroende på vilken form som används, jag hade min inne i ca 40 minuter.

Receptet är från "Klassiska kakor på nytt vis".


After Eight är väldigt populärt här hemma så jag tog inte riktigt så mycket som det stod i receptet (fanns inte så mycket med andra ord...) men jag jag hade lite pepparmyntolja i smeten, några droppar för att det kanske skulle ge lite mintsmak det också.





Ha en trevlig helg!

1 kommentar:

yw sa...

Tycker att du lyckats bra med att visa hur kakan IGENTLIGEN skulle se ut med tigreringen! Ser en katt som är tigerfärgad på brickan som kakan ligger på. Jag ska pröva att göra kakan o se hur jag lyckas med tigreringen. Helgen har varit lugn. Igår hade vi minus ca 14grader på kvällen, på dagen var det något mildare (ca -8gr), o idag ligger det på lika som igår mitt på dagen. Ha nu en bra dag.