Sportlov denna vecka, ledig i två dagar, skönt. I måndags var det riktigt fint väder så vi tog en promenad ut på isen i det vackra vädret.
Annars skrev jag om Vasaloppet, och det åkte maken i går, eller halva var det i går. Tanken var att resten av familjen skulle följa med och åka slalom och ha det trevligt under tiden, men en liten loppa vaknade febrig på morgonen så det blev inget av med det. Vi var uppe halv sju redan på morgonen allihopa så någon sovmorgon var det inte tal om, så istället för en dag ute var jag inne och städade, tre av köksskåpen! Inte det roligaste, men välbehövligt, och jo lite roligt är det, för nu när jag tittar in i något av skåpen så är det så fint och jag blir glad av att jag rensat och organiserat.
Eftersom det är laddning för vasalopp och stafett så är det pasta som gäller denna vecka. Har bland annat gjort en stor laddning med en god köttfärssås, prova om du inte redan gjort det!
Italiensk köttfärssås 4 port
500 gram köttfärs
1-2 gula lökar
1 medelstor morot
1 bit skalad rotselleri
3-5 msk tomatpuré
1-1½ tsk salt
1-2 krm vit eller svart peppar
½ buljongtärning
1 tsk basilika, oregano, rosmarin eller mejram
vitlök
3-4 dl vatten
Skala och hacka löken. Skala och riv moroten och rotsellerin på den grova sidan på rivjärnet.
Fräs grönsakerna i lite margarin eller olja, lägg i köttfärsen efter några minuter. Peta sönder köttfärsen ordentligt så det blir grynigt och genomstekt. Salta, peppra och krydda med någon örtkrydda. Pressa i vitlök. Häll på vattnet och tillsätt tomatpuré och buljongtärning.
Rör om väl och koka alltsammans under lock i minst 25 minuter, gärna 40-45 minuter. Smaka av med mer salt och kryddor om det behövs.