Sonens persikoträd har börjat blomma. Inga blad på trädet ännu men det är säkert som det ska, den har massor av fina rosa blommor och knoppar.
Helgen har bjudit på sol, lite svala vindar så har man inte varit i lä och i solen har det inte varit så där jättevarmt, men som sagt satt man på en bänk mot en husvägg och tog en kaffe i solen så var det helt ok :)
I går lagade jag mat i vår nya airfryer, den här gången blev det också kyckling, men klubbor. Får försöka hitta något annat att prova i den, men kycklingklubborna blev goda, saftiga.
I dag blev det en gryta på picnicbog, hade en bit och noll aning om vad jag skulle hitta på så jag googlade fram lite recept och hittade ett som skulle vara som en stroganoff, och det är ju gott. Vet inte om det blev som en stroganoff men god blev det i alla fall. Enkel, inte så många olika ingredienser så gick snabbt att laga. Kan vara för att jag dela och stekte köttet redan innan så det momentet var klart också... Men det var himla skönt att det var gjort för som sagt då gick det snabbare att få till middagen.
Skinkgryta á la stroganoff
600-700 gram färsk skinkstek, bog, karré
Salt och peppar
Paprikapulver
2 gula lökar
3-4 msk tomatpuré
Ca 5 dl köttbuljong
En liten burk creme fraiche
Dela köttet i mindre bitar och stek dessa, ta upp dem och lägg åt sidan.
(Jag vispade sen ur stekpannan med lite vatten och hällde upp för att sen tillsätta det som buljong).
Hacka och stek löken mjuk i en gryta, tillsätt tomatpurén och låt det fräsa med en studn.
Tillsätt köttet, krydda med paprikapulver, salt och peppar. Rör runt.
Tillsätt vatten och en buljongtärning. Rör runt.
Låt småkoka ca 20 minuter.
Rör ner creme fraiche mot slutet och smaka av.
Servera med ris, just i dag blev det vanligt vitt ris, i matlådan i morgon har jag kornris. Annars har jag fastnat för havreris som jag gärna äter numera. Hade även rårivna morötter till.
Min köttbit blev nog runt ett kilo när jag fixat till den i mindre bitar så jag tog någon matsked mer av tomatpurén och 6 dl buljong ungefär.