onsdag 23 april 2025

Efterrätt i dagarna tre





Hade med mig några citroner till stugan som var riktigt trista i skalet men som var hur fina som helst att pressa och får citronjuice till en god efterrätt. Gjorde samma som jag gjorde till nyår men letade upp ett recept så jag fick till ungefär 4 portioner då det bara var jag och maken. 
Hällde upp lite lagom i dessa glas och det blev 6 stycken glas så vi hade efterrätt i tre dagar! 


Lemon posset 4 port

3 1/3 dl grädde
1 dl strösocker
½ dl färskpressad citronjuice

Koka upp socker och grädde och låt koka i en minut.
Ta av från värmen och rör ner citronjuice.

Häll upp i formar eller glas och låt stå kallt minst 4 timmar eller tills de stelnat.

Den här gången toppade jag med passionsfrukt, jättegott! Till nyår hade vi hallon och det var också gott.

Inga kommentarer: