

God fortsättning på det nya året! Då var det dags att börja skriva
2012. Årets första inlägg, och jag inleder året med att vara förkyld också, men det ska väl gå över snart hoppas jag.Nyårsmiddagen blev god, förrätten var den för oss numera klassiska
Rökt laxkupol med pepparrotssallad 8 port
400 g kallrökt lax i tunna skivor
Pepparrotssallad:
1/2
purjolök1
palsternacka2-3 morötter
3 dl lätt
creme fraiche1/2 dl färskriven pepparot
1
tsk salt
1
krm mald vitpeppar
Gör så här:
1. Klä lätt
oljade kaffekoppar invändigt med laxskivorna. Se till att kopparna är små att laxskivorna kan
vikas över salladen.
2.Skölj, ansa och finstrimla
purjolöken. Skala och finriv
palsternackan och morötter. Rör ihop lätt
creme fraiche, pepparrot, salt och peppar. Blanda i
purjo,
palsternacka och morötter.
3. Föredela salladen i kopparna och vik över laxskivorna. Ställ kallt ca 1 timma.
4. Stjälp upp laxkupolerna på
assietter.5. Servera med rostat bröd.
Till varmrätt åt vi oxfilé receptet som jag skrev om sist och efterrätten, den rörde sonen ihop. Han önskade att vi skulle äta
pannacotta, och han tycker om passionsfrukt så när jag hittade det
här receptet så beslöt jag mig för att det skulle vi prova. Och det var enkelt att göra, och det blev väldigt, väldigt gott!
Nu är det återigen dags för att ta tag i att försöka planera
veckomatsedlar igen, den här veckan får vi väl se hur det blev, ingen inspiration ännu för det så får se vad det blir. Köpte hem färska hamburgare idag från affären så det blir det och
klyftpotatis, någon dag.
Ha en bra vecka!