Har haft besök av lilla loppan och hennes killar dvs pojkvän och deras två kattkillar Pelle och Ted. De kom förra onsdagen på kvällen och åkte hemåt igen i går morse. Skoj att ha dem här för några dagar och vi har haft riktigt skapligt väder så vi har kunnat hitta på lite saker.
I torsdags bakade jag en banankaka, det blev så himla mycket smet att jag vågade inte hälla allt i den form som jag hade tagit fram så jag tog fram en liten springform som jag har och hällde lite smet i den också. Så först när jag dukade fram för att vi skulle fika skojade jag och ställde bara fram den lilla kakan :)
Hittade ett recept på en banankaka på en blogg som jag brukar kika in på, Matplatsen där det finns många goda recept. Jag hade dock inte chokladknappar (trodde jag hade det men det var ungefär 20 gram i den öppnade påsen som jag hittade) så jag tog en chokladkola med banansmak och hade i också.
Banankaka med choklad
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 mogna bananer
100 gram smält smör
1 dl mjölk
3 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 100-150 gram chokladknappar
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt smöret och rör till en slät smet.
Rör ner mjölken.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem försiktigt.
Mosa bananerna och rör ner dem samt chokladen.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Känn efter med en sticka att kakan är torr.
Låt kakan vila lite, lägg den på ett fat och vänta en stund till innan du lättar på formen.
Kan hända att jag har fler liknande recept på banankaka med choklad men det skadar väl aldrig att ha ett till tänker jag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar