onsdag 7 februari 2024

Semla


 

På tisdag är det fettisdagen, då kanske det blir en semla. Just den här semlan köpte jag och åt när jag var hemma hos mamma och S för ett par veckor sedan. De åt en vanlig med mandelmassa men jag slog till på en blåbärssemla. Den var god, fanns många olika smaker att välja mellan men tillslut så måste man ju bestämma sig så det fick bli den här.

Något annat jag åt när jag var där hemma var fisk och en kantarellsås till det. Det var väldigt gott så i förra veckan när jag tog fram torsk här hemma så passade jag på att göra den också, vi har lite kantareller i frysen så det är skoj att hitta något att göra med dem.

Kantarellsås

1 gul lök
1 burk kantareller (á 184 gram)
½ msk olja
salt och peppar
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk soja

Skala och hacka löken.
Låt svampen rinna av.
Stek svamp och lök i oljan i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Vispa ner majsstärkelsen i vispgrädden.
Blanda ner den, buljongen och sojan i stekpannan.
Låt koka några minuter under omrörning.

Inga kommentarer: