torsdag 22 augusti 2019

Kantarelltoast



I veckan skickade jag bilden på plommonen till en kollega på jobbet och frågade om hon ville ha lite. Vi har mängder, det här och lite till som inte är med på bild är vad jag plockade in från backen häromkvällen. Jag tycker ju verkligen om dessa plommon, de är såååå goda! Hon ville inte ha men tog gärna lite till sin farmor, så hennes farmor fick en del. Och av min kollega fick jag en påse kantareller. Hon har varit ute i flera veckors tid och plockar svamp jämt! Hon har mängder :)
Så jag tackade ja eftersom maken gillar svamp, och jag tänkte att någon gång har jag fått lite vanliga smörstekta kantareller och det var helt ok faktiskt :)
I kväll fixade maken i ordning all svamp (det krymper en hel del dock) genom att förvälla dem och frysa in. En del av dem stekte vi och gjorde en kantarelltoast.
Alla recept är ju såklart sin egen variant, jag läste lite och gjorde ungefär som på ett ställe från en av mina matbloggar som jag följer så här kommer min variant på en kantarelltoast.

Kantarelltoast

kantareller
smör
salt
peppar
socker
grädde
brödskivor, typ rostbröd
riven ost, typ västerbottenost

Stek svampen först i en torr stekpanna tills vattnet är borta.
Tillsätt en rejäl klick smör och stek svampen.
Salta, peppra och lite socker (läste på flera ställen att det var det som gjorde det).
Häll på en skvätt grädde och låt det koka ihop.

Jag smörade brödskivorna lite innan jag la dem i en varm panna och stekte dem snabbt gyllenbrun på ena sidan innan svampen lades på.
Toppa med riven ost, grädda i ugnen näst högst upp på grill, 250 grader tills osten smält.
Servera genast!

Det fick klart godkänt av killarna i familjen, även jag själv ger det godkänt :) jag åt också upp hela min toast!

Inga kommentarer: