söndag 12 maj 2019
Njutfallet
Har äntligen fått reda på hur man går för att komma till ett vattenfall som vi inte alls har långt i från oss, det ligger faktiskt i vår egen kommun.
En vän som har koll på var det är fick jag med mig på en promenad så nu vet jag också hur man kommer dit. Ska ta med övriga familjen och visa dem med. En liten biltur sen var det inte speciellt långt att gå.
Har en hel del halloumi i kylen så jag passade på att göra en stroganoff i veckan. Har provat att göra någon variant innan och även dryga ut den med morötter, men några morötter fanns det inte i kylen så därför blev det att jag utgick ifrån detta recept. Hittade receptet här. Hon tipsade om att ta kokosgrädde eller byta ut mot något annat istället för grädde och eftersom jag inte hade grädde hemma men väl en burk av just kokosgrädde kom jag på så fick den komma till användning.
Jag dubblade upp en del från detta recept dels för att jag använde hela burken kokosgrädde och dels för att det behövs mat här hemma :)
Blandade även krossade och passerade tomater. Gott blev det och en god rätt att ha i matlådan.
Halloumistroganoff
400 gram halloumi (3 frp á 200 gram)
kokosolja att steka i (tog rapsolja)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 gram krossade tomater (3 frp)
3 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 tsk tamarisoja (tog 1 tsk vanlig kinesisk soja)
1 dl grädde
salt och peppar
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
½ dl grovt hackad bladpersilja
Skiva och strimla halloumin, stek i olja tills skivorna fått lite färg. Ställ åt sidan.
Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i samma panna som halloumin.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, dijonsenap, soja och grädde.
Smaka av med salt, peppar, oregano och paprikapulver. Låt puttra ihop 10 minuter.
Lägg ner halloumin i pannan och låt allt bli varmt.
Strö lite persilja över vid servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar