tisdag 6 februari 2018

Mat i form




Fina bilder med ett vintervitt landskap, dessa är från när vi var till stugan sist så det är några veckor sedan, men vi ska åka dit och använda snöslungan igen och skotta. Och njuta av det vackra vintervita landskapet där. Även här hemma har vi fortfarande riktig vinter, över -20 grader i går morse när man klev upp. Brrr, tur man kan mysa framför en brasa när det är så kallt.


Förra vecka snodde jag ihop en kaka, typ sockerkaka, då jag hade en del vispad grädde och creme fraiche som jag behövde göra något av så fick det bli en ganska stor kaka, en vanlig sockerkaksform hade blivit för liten. Tog en slags långpanna som jag har och lade ett bakplåtspapper i och hällde i denna smet.

Sockerkaka i långpanna
200 gram smör
4 ägg
3 dl socker
4 dl blandning av grädde och creme fraiche (surmjölk)
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Smält smöret.
Rör ihop ägg, socker, gräddblandning och det smälta smöret.
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll smeten i formen, gräddas i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.

Jag pressade lime och tog det tillsammans med florsocker och gjorde en glasyr som jag bredde över kakan. Fick inte till glasyren så jättebra men det som blev var i alla fall med en väldigt frisk smak av lime :) vatten går lika bra om man gillar det bättre.

Dagens middag bestod av denna tortellinigratäng. Den passar utmärkt att göra i min lite djupare långpanna.
Morgondagens plan för middag tillagas även den i en form, ädelostkyckling. Så den här veckan håller vi oss i form :)

Inga kommentarer: