söndag 18 februari 2018

Choklad & banankaka


I helgen har jag dels bakat en till semmelkladdkaka (som blev kladdigare än den förra) och bakat kalljästa rågsiktskakor inte bara en gång utan två, och även provat ett nytt recept. Hittade ett när jag läste i en veckotidning för ett tag sedan och istället för att skriva av det så fotade jag receptet. Är ju smidigt numera när man är så mobil.

Choklad & banankaka

100 gram smör
1 mogen banan
75 gram choklad
2 ägg
1 dl rörsocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, mosa bananen och hacka chokladen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao och blanda ner.
Vänd ner choklad, banan och smör. Rör ihop.
Häll smeten i en smord bakform, ca 1½ liter.
Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

1 kommentar:

ML sa...

Ser gott ut det där, men har du ingen bild på semmelkladdkakan eller gick den åt så fort så du inte hann att fota den ;).
Kram syrran