söndag 18 februari 2018
Choklad & banankaka
I helgen har jag dels bakat en till semmelkladdkaka (som blev kladdigare än den förra) och bakat kalljästa rågsiktskakor inte bara en gång utan två, och även provat ett nytt recept. Hittade ett när jag läste i en veckotidning för ett tag sedan och istället för att skriva av det så fotade jag receptet. Är ju smidigt numera när man är så mobil.
Choklad & banankaka
100 gram smör
1 mogen banan
75 gram choklad
2 ägg
1 dl rörsocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, mosa bananen och hacka chokladen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao och blanda ner.
Vänd ner choklad, banan och smör. Rör ihop.
Häll smeten i en smord bakform, ca 1½ liter.
Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Ser gott ut det där, men har du ingen bild på semmelkladdkakan eller gick den åt så fort så du inte hann att fota den ;).
Kram syrran
Skicka en kommentar