onsdag 20 december 2017

Pepparkakssnitt


I dag har jag bakat en slags kolakaka eller sirapskaka som de också kallas. Denna variant är med smak av pepparkaka, har sett dessa förut på denna blogg jag brukar läsa men aldrig kommit mig för att baka just denna variant. Till jul så här så är det gott med denna lilla kaka till kaffet kan jag tänka mig.

Pepparkakssnitt

150 gram smör
2 dl strösocker
3 msk sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk kanel

Blanda smör och socker mjukt med elvisp, tillsätt sirapen.
Rör samman mjöl, bakpulver, vanilj, pepparkakskrydda och kanel.
Ha i det i smörblandningen, blanda tills allt gått ihop till en deg. Känns den allt för torr kan du ha i lite mer sirap.
Dela degen i 4 lika stora delar och rulla ut dem till längder. Flytta över dem till 2 plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem med hjälp av fingrarna.
Gräddas i 200 grader (175 i varmluft) cirka 15 minuter.
Ju kortare tid du gräddar ju segare kakor. Gräddar du dem lite längre blir de knapriga istället. Välj det du föredrar.

Inga kommentarer: