tisdag 25 juli 2017
Tacopaj
Denna bit frigolit måste ha legat bra länge i vassen i sjön vid lillhuset. Det växer en hel del på den som synes. Växter kan verkligen växa var som helst, det är riktigt fantastiskt hur det är.
Har i dag rensat lite blåbär, det kommer ju med på köpet när det plockas, eller i alla fall om man plockar som resten av min familj, med bärplockare. Själv plockar jag alla bär på det långsamma sättet, för hand. Men å andra sidan så är det inte så mycket att rensa då.
I går åt vi tacos och i dag följde jag upp tacotemat med en tacopaj då det blev skapligt mycket köttfärs kvar som jag kunde använda till en paj. Googlade för att hitta ett bra recept, men alla tycker att just deras recept är det godaste, eller himmelskt gott, så min paj måste ju ha blivit den bästa eftersom jag tog inspiration från alla som ansåg sig vara den bästa och godaste :)
Tacopaj
Pajskal:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl mjölk
Fyllning:
500 gram färs
1 liten lök
½-1 påse tacokrydda, recept på egen tacokrydda finns här
400 gram krossade tomater
3 dl creme fraiche (smaksatt om man så vill med tex chili & paprika)
2 dl riven ost
riven ost
Ställ ugnen på 225 grader (200 grader varmluft).
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, kavla ut och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter. (jag naggade lite i botten och på kanterna för säkerhets skull, vet inte om man skulle det eller inte).
Hacka löken, fräs den mjuk på medelvärme i lite smör, tillsätt färsen och stek tills den har smulats sönder och fått färg. Tillsätt kryddorna och rör om.
Tillsätt de krossade tomaterna och låt det puttra ihop.
Häll färsen i pajskalet.
Rör ihop creme fraiche och ost, bred ut det överst och toppa med mer riven ost.
Gräddas mitt i ugnen 25-30 minuter.
Jag hade lite slattar som jag tog rätt på efter vi åt igår så i köttfärsen åkte det även i lite tacosås som var kvar. Hittade en påse med lite chips i och även två skal fanns kvar, krossade det och hade det över köttfärsen innan creme friachen, men det var inget som jag (eller de andra) tyckte tillförde något i pajen så det behöver man inte ha i, är det mer än bara lite smul så är det nog godare att ha det som ett tillbehör till pajen.
Jag hade köpt smaksatt creme fraiche och sen tog jag resten av den turkiska yoghurten som blev kvar i en skål från i går och blandade ihop så tillsammans blev det ungefär 3 dl, men att bara ha vanlig naturell funkar också.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar