lördag 29 juli 2017

Blåbärspaj


Bakade en god blåbärspaj i veckan som vi har mumsat i oss. Kollade runt lite efter världens godaste blåbärspaj, också gjorde jag som med tacopajen, tog inspiration från olika recept så även denna måste ju bli den absolut godaste! Så här gjorde jag min paj denna gång.

Blåbärspaj

Blåbär
2 dl mjöl
2 dl havregryn
drygt ½ dl socker
1 msk sirap
150 gram smör
1 tsk nystött kardemumma

Häll blåbären i en smord ugnsfast form, strö över någon matsked potatismjöl och en matsked strösocker.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om.
Fördela smeten över blåbären.
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter i 175 grader.
Servera med vaniljsås.

2 kommentarer:

yw sa...

Idag har jag skrivit ut dina recept för att göra dom någon gång framöver. Alla din bilder är så fina att titta på med de olika vyerna. Vädret är soligt än så länge, men vi har fått ca 11 mm regn sedan igår och i natt. Det behövs för potatisen m.m. Ha det nu så bra från oss

ML sa...

Hoppas pajen blev god,jag brukar ofta tänka på den goda blåbärs "pajen" farmor gjorde som var så jättegod, den skulle man gärna velat haft receptet till.
Kram syrran