måndag 27 mars 2017
Mazarinkaka
Provade ett nytt recept på en mazarinkaka i helgen. Det var väldigt enkelt och få ingredienser, god blev den också, kan det bli bättre :)
Men med så mycket smör kan det ju inte bli annat än bra...
Mazarinkaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
200 gram smör
2 droppar bittermandelolja
Florsocker och vatten + eventuellt hushållsfärg
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt bittermandeloljan och vetemjölet. Rör om.
Häll i det varma smälta smöret och vispa ihop smeten.
Häll kakan i en liten form eller en form med löstagbar botten.
Gräddas i 20 minuter, nedre delen av ugnen.
Låt kakan svalna innan florsocker och vatten blandas till en glasyr. Färga den om du vill med valfri hushållsfärg på glasyren.
Bilderna är på den fyrfota familjemedlemmen här hemma, vet inte om han hade svårt att bestämma sig när han la sig i hallen utanför barnens rum. Han brukar för det mesta leta upp en bra hög i någon av deras rum ;)
Annars så har han fått en förkärlek för min kudde och lägger sig gärna där innan jag kommer och lägger mig på kvällarna, den lilla busen. Men även mitt på dagen eller närhelst han tar en tupplur så hittar jag honom där.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Världens goaste katt.
Kramar syrran
Skicka en kommentar