fredag 24 februari 2017

Tortellinigratäng





Förra veckan kom mamma och S på besök och stannade ett par nätter. Redan den dagen de kom var planen att bjuda dem på totellinigratäng med köttfärs så jag gjorde köttfärssåsen redan då. Nu blev det hämtpizza istället :) därför gick det desto fortare att göra maten innan de åkte hem.
Maten fick godkänt av dem båda så jag tror att de åkte mätta och belåtna härifrån.

Tortellinigratäng med köttfärs
Köttfärssås gjord på 800-1000 gram färs
2 påsar tortellini, valfri smak
4 dl ostsås, gör egen eller köp färdig

Koka tortellini, låt rinna av, blanda ihop köttfärssås, tortellini och ostsås i en större bunke som rymmer allt så du kan blanda ihop allt ordentligt innan det hälls över i en smord ugnsfast form.
Gräddas mitt i ugnen, 225 grader ca 15 minuter, tills allt blivit genomvarmt och fått färg.
Är allt varmt redan innan, dvs det är nygjort räcker det att ha den kortare tid 5-8 minuter i ugnen på 275 grader.

Jag vill att köttfärssåsen ska bli krämig, så jag gör den inte riktigt lika som när jag "bara" gör köttfärssås.
Denna gång tyckte jag att jag fick till den riktigt bra!
Hade 1 kg färs, finrivna morötter, en förpackning med krossade tomater, 5 dl creme fraiche och även en skvätt grädde åkte i :)

Här är bilderna från söndagens promenad på isen, här syns det i alla fall att jag är där.

Trevlig helg!

Inga kommentarer: