lördag 6 februari 2016
Semla på nytt sätt
På tisdag så är det fettisdagen, har inte ätit så många semlor i år, en tror jag, är i alla fall bara en som jag kommer ihåg :)
På tisdag får vi försöka köpa och smaska i oss en, är det fettisdagen så är det!
På en del bloggar och instagram har jag sett semmelkladdkaka, måste testas har jag tänkt, så idag till fikat hade jag bakat en. God blev den, men inte kladdig. Alltid svårt när det är ett nytt recept man provar för första gången och sen har jag ju en ny ugn att lära känna fortfarande.
Här är det receptet som jag gjorde efter, hon har lite fina bilder också, jag nöjer mig med att skriva receptet så jag inte behöver leta så länge nästa gång.
Semmelkladdkaka
150 g smör
1 tsk vaniljpulver
½ msk kardemummakärnor, nymortlade
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
100 g mandelmassa
3 ägg
Lägg smör, vaniljpulver och nymortlade kardemummakärnor i en kastrull och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en skål, riv mandelmassan och blanda i den. Ha i det smälta smöret med kryddorna. Knäck i äggen ett i taget och rör om väl. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper. Ha i smeten och grädda i 175°C cirka 20 minuter. Kakan skall fortfarande vara kladdig i mitten. Låt kladdkakan svalna helt, låt gärna stå i kylskåp en stund. Tag fram ett tag innan den skall ätas, vispa grädden fluffig och ha till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar