söndag 21 februari 2016

Det ljusnar





Lugn och ro, det har börjat ljusna ute, skönt att det är ljusare och ljusare både på morgonen och eftermiddagen nu. Det är ju så varje år, men man blir lika glad varje år då man märker att det är ljusare tider som är på gång :)
I går var jag mest inne, vädret var inte så roligt så jag och katten kände mest för att hålla oss inomhus. Grabbarna i familjen åkte till fjällen i går morse, där var vädret ännu mer blåsigt och mer snö kom där än vad som yrde ner här misstänker jag. Lilla loppan var ute i stort sett hela dagen med sin kompis i det blåsiga vädret, så hon var härligt rödblommig om kinderna på kvällen.

Jag bakade en kokoskladdkaka, kokos är gott så varför inte, måste testas. Svårt att få den kladdig dock, minskade på tiden i ugnen men ändå var den lite för mycket gräddad för att klassas som kladdig. Får prova fler gånger och se vad jag kan komma fram till för tid som är bra för min ugn. Enkelt var det att göra den, ett recept där man smälter smöret och sen i med allt i kastrullen. Sånt gillar jag.
Hittade receptet här. Där finns det massor av recept, har hittat många goda recept, ännu inte provade mer än ett, men bra att ha och leta lite inspiration på när man vill.

Kokoskladdkaka, ca 12 bitar

150 g smör
2 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokos
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering:
florsocker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

Inga kommentarer: