söndag 22 juni 2014

Nordanvind






Nordanvinden har hållit i sig hela veckan, vädret blir ju ännu tristare med den. Kallt var det igår, knappt att solen var framme något alls. Hur som helst har det inte regnat förrän i dag då det kom en skur och fler kan det väl komma. Så det var positivt, för annars har inte det varit så positivt med vädret. Midsommar har vi oavsett det trista vädret firat, väldigt lugnt. Skönt det också.I går var vi i svärmors by på majstångsresning. När den är uppe och efter litet tal, sång och dans runt stången (inte från oss då men andra...) så var det tipspromenad. Tipspromenad, annars inget fika som det bjuds på efteråt :)
Jag tyckte det var mycket lyckat! Jag lyckades ta hem första platsen i de vuxnas frågor och vann en fint målad liten kvast och en tomatplanta! I barnfrågorna så lyckades lilla loppan koma på andra plats! Så nog var det en lyckad tillställning.
Eftersom vi hade en hel del mat iordninggjord så vi tog med en del, vi avnjöt silltårta, smörgåstårta och diverse annat gott ännu en gång. Då vi sov över där så passade vi på att ta midsommarsnapsen med libbsticka till också.

Provade en ny variant på smörgåstårta, och jag tycker den blev god, då jag inte tål soltorkade tomater så bra så hoppade jag över dem, men annars gjorde jag precis som i det receptet som jag hittade hos Matplatsen. Ja inte riktigt då kom jag på...vår gräslök ser inte alls rolig ut i landet så det finns inte 1 dl gräslök att tillgå där, men jag tog luftlök, och det gick bra det med.

Smörgåstårta à la club sandwich
(från Buffé)

2 paket bacon (à 140 g)
1 grillad kyckling
10 soltorkade tomater i olja
1 dl majonnäs
3 dl matyoghurt (10 %)
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
18 stora skivor formbröd
400 g philadelphia (rumsvarmt)
1 dl körsbärstomater (gärna gula och röda)
ruccola till garnering

Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka det. Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda soltorkade tomater, majonnäs, yoghurt, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.

Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3–4 timmar. Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet. Garnera med halva tomater och rucola.

Inga kommentarer: