måndag 24 februari 2014

Paj

Helgen har sprungit förbi lika fort som vanligt. OS är slut så nu är det lite tomt, vad ska man titta på nu?
I går så passade jag på att baka lite matbröd, gjorde mat till i veckan, köttfärssås och tog och gjorde en paj till middag i går då jag tog in en stor förpackning med köttfärs. Har aldrig gjort tacopaj, inte ätit det heller, har googlat lite och då hittar jag mängder med olika varianter och hur man ska göra men inte hittat något som tilltalat mig att prova, så jag gjorde lite som jag tyckte. Blev väl en sorts köttfärspaj mer än tacopaj, men lite åt det hållet.

Köttfärspaj med lite tacosmak

500 gram köttfärs
tacokrydda (tog en halv påse)
3 dl gräddmjölk
3 ägg
salt och peppar
2 dl (kanske det blev lite mer än så) riven ost
100 gram smör
3 dl mjöl (2 dl grahamsmjöl och 1 dl vetemjöl tog jag)

Bryn köttfärsen, tillsätt tacokryddan och låt puttra ihop.
Lägg över köttfärsen i en ugnsfast form. Strö över osten.
Vispa ihop ägg och gräddmjölken. Salta och peppra lite.
Häll blandningen över köttfärsen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, 200 grader.
Gör under tiden en smulig deg av smör och mjöl.
Häll smulblandningen över köttfärsen och grädda pajen i ytterligare 20 minuter.

2 kommentarer:

ML sa...

Jag gjorde tacopaj också här bara för ett litet tag sen. Det blev Arlas recept och jag tyckte den blev jätte god, jag hade i och för sig inte i jalapenos och inte strödde paprika pulver på garneringen utan bara det som var i degen.
Kram från syrran

Jenny sa...

Tacopaj jodå d har du ätit tidigare...när din bror fyllde 50 så hade vi det :)
Kram Anne