måndag 31 december 2012
Nyårsafton
Årets sista dag är här, nyårsafton. Vädret är fortsatt trist med töväder och nu även regn, roligare kunde det ju vara.
3-rättersmenyn är som sagt densamma som flera år i rad nu, oftast efterrätten som ändras lite, men det är knappt den ändrats i år från förra året, bara litegrann.
Efterrätten hade jag länkat så fint till i ett äldre inlägg, när jag nu skulle använda mig av det så kom jag inte riktigt rätt så jag skriver receptet här istället nu så jag vet var jag har det. Även om jag hämtat det från en mycket trevlig blogg som jag hittar många goda recept på, kika gärna in där själva, till Matplatsen.
Vit chokladpannacotta 2 port
2 1/2 dl grädde (vispgrädde eller mellangrädde)
1 msk vaniljsocker
1/2 msk honung
ca 40 g vit choklad
1 gelatinblad
Lägg gelatinbladet i kallt vatten, minst 5 min. Värm resten av ingredienserna i en kastrull tills det nästan kokar. Ta bort från plattan och vispa ner det urkramade gelatinbladet. Häll i skålar och ställ kallt att stelna (minst 3 timmar).
Förra året hade vi passionsfrukt på toppen, i år får den bli något annat smarrigt i fruktväg, vad det blir får vi se när de är dags att äta den :)
Bilderna ovan är från förrätten.
Nu återstår bara att önska er alla ett gott slut och
Gott Nytt År!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar