söndag 18 november 2012
Så mycket bättre
Eftersom vi försökt göra plats i frysen inför julbaket (som var i går, maken var i väg...) så tog jag fram en bit fransyska som jag köpt från ett lokalt charkuteri, och jag måste säga att det även om det då är lite dyrare (eller så passar man på som jag gjorde med fransyskan)så märker man skillnad på köttet. Blir inte alls lika mycket vätska i stekpannan när man steker köttet, och mört och gott var det här. Jag stekte några skivor till dagens middag och till det klyftpotatis och bearnaisesås. Resten av biten puttrar just nu i grytan och blir morgondagens middag, nämligen Biff Stroganoff.
Biff Stroganoff 4 port.
400 g kött
1-2 st gula lökar
1 msk tomatpurè
pressad saft av citron
2 tsk fransk senap
2 dl creme fraiche
(ev 1 msk mjöl)
Putsa, skär, torka och skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken.
Smält smör och stek köttet. Lägg i löken när köttet börjar få färg. Låt steka med en stund.
Rör i tomatpuré, senap och creme fraiche. Häll över citronsaft och smaka av.
Efterstek i ca 5 minuter på svag värme. (Är såsen tunn red den med mjölet utskakat i kallt vatten).
Jag brukar servera med ris, men i kokboken som jag tittar i när jag lagar denna maträtt står det att man även kan servera kokt eller stekt potatis eller pasta till.
Julbaket är inte kakor och saffransbröd utan matbröd som bakas i en bagarstuga där man gräddar bröden över en eld. Så mycket bättre kan inte det heller bli :) perfekt att göra julskinkemackor eller något annat gott pålägg. Mm, börjar längta till julen...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar