torsdag 8 november 2012
Frystömning
För att få mer plats i frysen så har det i kväll varit saftkokning. Hallon och rödvinbärssaft blev det för det var det som fanns i bärväg att ta rätt på.
För att inte fylla på lagret med bananer i frysen så bakade jag en kaka också :)
En banankladdkaka, mmm så gott! Den blir bra att ha i helgen och smaska på!
Recept kommer här igen i fall du har bananer att ta rätt på.
BANANKLADDKAKA
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
2 st mogna bananer
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar