måndag 13 augusti 2012

Kardemummakaka med hallon


Tycker att hallonen mognar sent i år, känns så i alla fall, men jag vet inte, kan ju ha fel det kanske är som det brukar. Jag har i dag i alla fall bakat en kaka som jag brukar göra när jag har mogna hallon i trädgården, en god kardemumma kaka. Receptet skrev jag förra sommaren, här är receptet.

När min syster kom så hade hon med sig en grillad kyckling som jag nu har tagit rätt på, den blev gårdagens middag, en rätt som jag brukar göra vid den här tiden har jag märkt när jag tittar tillbaka i min blogg. God är den så jag brukar göra den vid fler tidpunkter på året också. Så det blir en favort i repris, är det inget som ni provat än, gör det!

Ädelostkyckling
1 grillad kyckling
Gratängsås:
2 msk smält smör
150 gram ädelost
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
2-3 vitlöksklyftor

Bena och dela kycklingen i mindre bitar, lägg i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull, smula ner ädelosten och låt den smälta. Blanda i grädde, creme fraiche, tomatpuré och pressa i vitlöken. Häll såsen över kycklingen.
Gratineras i 225 grader i 15 minuter. Servera med ris eller pasta.

Får passa på att meddela min syster att även morötterna (som kom från pappa) är omhändertagna, de fick ingå i dagens middag. Det receptet får ni en annan gång, för det var en klart godkänd middag den också!

Dagens bild är fotad av min syster ska väl tilläggas också, har ännu inte laddat över några nya bilder från min egen, men ska göra det också, snart.

Inga kommentarer: