
Nu på eftermiddagen så har det regnat ganska mycket till och från, nyss vräkte regnet ner för att sluta lagom tills att maken ska cykla hem från jobbet. Själv cyklade jag i regnet i några kilometer, och det avtog lagom till jag hade ställt in cykeln i garaget...
Eftersom vädret varit så trist har jag tillbringat kvällen inne med att baka dels denna goda kaka
BANANKLADDKAKA
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
2 st mogna bananer
GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill. (Jag brukar använda teflonform och smörjer inte den.)
Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.
Sen har jag även bakat en mazarinkaka i långpannan, det har jag inte provat förut, vi har ett recept här hemma på en vanlig kaka som gräddas i en sockerkaksform, men nu ville jag ha fler att kunna frysa in (är min förhoppning i alla fall) och med glasyr. Kanske blir det provsmakning av den i kväll...
En filmjölkslimpa med lingon har det också blivit.
Kardemummakakan som jag bakade i helgen som jag hade i rabarber blev väldigt god, fanns inte nån kaka kvar alls några timmar senare... Kakan är god som den är och lätt att göra, men ibland så stoppar jag i något för att det ska bli lite annat, har haft i färska hallon, äppelbitar och nu sist så fick det bli "rabarberslantar".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar