I helgen så var vi till min syster och lämnade våra barn för hon är snäll och hjälper oss att ta hand om dem medans vi jobbar. På fredag kommer de hem igen och då kan det vara gott med något smarrigt. Nu ska jag prova ett av mina oprövade recept och se om det är något att ha eller inte.
Eftersom sommaren verkligen har kommit nu igen med lite värme så ska vi passa på att grilla också. Jag har ett recept på marinad som jag bara änvänt till kyckling än som vi grillat och det har smakat bra. Nu blir det fläskytterfilé som vi ska prova, och den här gången är jag ute i tid och ska låta det ligga i ett helt dygn i marinaden!
MARINAD (till karré, kotlett, nötkött & kyckling)
2-3 kg kött
1½ dl sweet chili sås
3 msk senap
3 msk ketchup
3 stora vitlöksklyftor
1½ dl olja
1 msk ingefära
½ dl soja
1 tsk rosmarin
Blanda allt, vänd köttbitarna i marinaden och lägg ner i en plastpåse, slå resterande marinad över köttet. Låt allt stå och dra över natten. Vänd gärna på påsen någon gång.
Nu är det inte alltid jag har så här mycket kött men då brukar jag ta hälften ungefär till 1 kg kött.
Jag har haft en del av min semester redan, då var jag och hälsade på min mamma. Vi var ute och kollade i affärer en hel dag!!! Lite affärer gjorde vi också, bla så köpte jag dessa

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar