Det är soligt och fint väder idag, en riktig sommardag med 25 grader och bra tork vindar för tvätt. Det är vad jag har pysslat med bland annat idag, tvättat. Sen har jag gått igenom en del barnkläder, suttit ute på altanen i skuggan och gjort det, det gick mycket fortare då av någon anledning.
Mat är ju något som man behöver varje dag, även på sommaren, men det är så svårt ibland att komma på vad man ska ha till middag just när det är sommar. Känns inte lika kul att stå inne och laga mat en sådan här fin dag. Idag blir det inte så avancerat, köttbullar och pasta. Men igår lagade jag köttfärssås. Har hittat ett nytt recept i en kokbok som jag fick av min mamma när jag flyttade hemifrån, och redan då var boken gammal... den är från 70-talet, men detta recept på köttfärssås är gott. Vi var alla lite trötta på krossade tomater i köttfärssåsen, så dethär är lite annorlunda. Barnen tycker det är jättegott och tar om flera gånger! Det är ett gott betyg!
Italiensk köttfärssås 4 port
500 gram köttfärs
1-2 gula lökar
1 medelstor morot
(1 bit skalad rotselleri)
3-5 msk tomatpuré
1-1½ tsk salt
1-2 krm vit eller svart peppar
(½ buljongtärning)
1 tsk basilika, oregano, rosmarin eller mejram
vitlök
3-4 dl vatten
Skala och hacka löken. Skala och riv moroten och rotsellerin på den grova sidan på rivjärnet.
Fräs grönsakerna i lite margarin eller olja, lägg i köttfärsen efter några minuter. Peta sönder köttfärsen ordentligt så det blir grynigt och genomstekt. Salta, peppra och krydda med någon örtkrydda. Pressa i vitlök. Häll på vattnet och tillsätt tomatpuré och buljongtärning.
Rör om väl och koka alltsammans under lock i minst 25 minuter, gärna 40-45 minuter. Smaka av med mer salt och kryddor om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar