Sverigekaka med chokladkräm
4 ägg
4½ dl socker
4½ dl mjöl
1 msk bakpulver
1½ dl kokande vatten
Chokladkräm:
1½ dl mjölk
175 gram smör
6 msk vaniljsocker
3 msk kakao
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Tillsätt vattnet och blanda till en slät smet.
Smöra och bröa en form (jag tog en springform)
Gräddas i ca 40-45 minuter (känn med en sticka att kakan är klar, stickan ska vara torr)
Koka chokladkrämen under tiden.
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
Sjud under ett par minuter och ställ den sedan åt sidan för att svalna och tjockna lite.
Låt kakan svalna en stund innan den delas på mitten.
Lyft av locket, häll på chokladkrämen och lägg på locket.
Låt kakan kallna.
Jag åt den som den var men den går att göra lite festligare genom att pudra över lite florsocker och servera grädde till.