Någon bra bild har jag inte på den heller så de får bli lite vackra färger från en lunchpromenad för att tag sedan.
Här går det att se receptet och bilder.
Kolakladdkaka
225 g smör
2 dl strösocker
1½ dl farinsocker
½ tsk salt
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche à 397 g
2½ dl vetemjöl
3 ägg
Kolasås, vispad grädde och hallon att servera till kolakladdkakan
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
Ha i alla ingredienserna till kladdkakan i en bunke, inklusive smöret och rör ihop med ballongvisp försiktigt bara precis till det går ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är vobblig.
Låt kladdkakan svalna och stelna i kyl i minst 4h, helst över natten innan du serverar den med vispgrädde, kolasås och hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar