tisdag 29 maj 2012

Årets första bad



Förra veckan då det var rejält varmt så tog vi årets första dopp, på fredagen, det var som synes inte så många andra där :) men det var ok, inte varmt så att man var i så länge, men tillräckligt för att simma runt bryggan. Nu är det inte fullt lika varmt, i morse var det endast fyra grader i solen och med en fruktansvärd motvind var det inte så roligt att cykla till jobbet. Men jag gjorde det i alla fall. Hem var det tack och lov bättre. Hoppas att värmen tagit en kort paus bara för jag vill gärna att den kommer tillbaka och stannar.

I kväll så var jag ut en kort liten sväng, inte ens en halvtimme, lika igår kväll, och rensade i hallonlandet. Jobbigt men skönt ändå och lite blir det ju gjort på den lilla stund som jag ändå varit ut.
Får försöka fler kvällar, det syns resultat i alla fall, och jag längtar tills de härliga hallonen är mogna!

Ha en fortsatt bra vecka!

söndag 27 maj 2012

Rapport från en solstol

Har varit och firat svärmor på Mors Dag. Fikat och ätit lite tårta. Suttit i en stol och försökt få lite färg på benen i det vackra vädret som har varit hela helgen. Härligt!

Lite bilder från dagen på fina blommor som blommar just nu.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Mors Dag



I morse blev jag uppvaktad med fika på sängkanten av man och barn! Alltid trevligt, fick en strut med god choklad och fin text på!
Skickar en hälsning med dessa bilder till min egen lilla mamma.
Ja om jag har andra läsare som också är en mamma (och jo någon mer vet jag att jag har...) så får ni en hälsning också :)

Liljekonvaljerna är på gång nu, hittade dem i en solig slänt igår när vi var ute och strosade lite.

Ha en fin och solig Pingstdag!

tisdag 22 maj 2012

Snabbt och gott


Ja någon mästerfotograf är jag inte, och brödet kanske inte ser så gott ut, men jag tycker det blev väldigt gott i alla fall. Ska skriva ner hur jag gjorde det som sagt, utgick i från ett recept på en blogg som jag ofta besöker, Linnéas Skafferi och här är hennes recept. Här kommer mitt:

Snabbt och gott
5 dl yoghurt eller filmjölk
3 msk mörk sirap
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl hasselnötter
2 dl blandade frön (pumpakärnor, solroskärnor, linfrön)
2 dl havregryn
2½ dl rågmjöl (jag har haft fint rågmjöl just nu)
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl

Blanda yoghurt, sirap, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda de övriga torra ingredienserna, häll det i bunken med yoghurten. Rör ihop allt till en kleggig massa. Häll den i en bakpappersklädd bakform.
Gräddas i 180 grader i ca 45 minuter, i nedre delen av ugnen.

söndag 20 maj 2012

Slut

Långhelgen är över för denna gång. Innebandyn tog slut igår kväll då de förlorade i förlängningen i kvartsfinalen. Så vi var slut efter alla spännande matcher, och lite sena kvällar.

Idag har vi varit på kalas, jag har bakat bullar och snodde ihop ett filmjölksbröd i kväll då jag kom på att vi inte hade bröd tills i morgon. Det är ju väldigt enkelt och går snabbt att göra och bara ha i vad man vill och har hemma. Så idag tittade jag på ett recept som jag utgick från men gjorde som jag själv tyckte :) Jag tyckte det blev gott så jag får kanske försöka komma ihåg hur jag gjorde och skriva ner det.


Published with Blogger-droid v2.0.4

fredag 18 maj 2012

Ljuvligt



I går förutom lite innebandy så hann jag med att rensa lite ogräs, och ta lite kort på hur våren i trädgården är just nu. Ljuvliga små vita blommor är det på plommonträdet. Hoppas det bär frukt senare i sommar också. Behövs lite mer värme nu bara så lär det sätta fart ännu mer i trädgården.

Det bllir en del fika när det är helg och ledigt mitt i veckan, bakade lite i helgen, så till dagens fika blir det bland annat dessa småkakor.

Havresnitt ca 50 st

150 gram smör
1½ dl socker
2 dl havregryn
1 dl kokos
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 msk vatten

Rör smör och socker poröst.
Rör i havregryn, kokos och vetemjölet blandat med bakpulver.
Tillsätt vatten bara om det behövs för att få ihop degen.
Dela degen i 4 delar och rulla ut till smala längder, lika långa som plåten.
Lägg två och två på bakpappersklädda plåtar. Längderna flyter ut under gräddningen.
Gräddas mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Jämna eventuellt till kanterna med en kniv, skär längderna i lite sneda bitar när de svalnat något.

torsdag 17 maj 2012

Långhelg

Foto: Fredrik Sandin Carlson

Härligt med våren och alla ledigheter som blir. Baka kanske inte min syster gör men för hennes skull (dvs jag tycker att hon ska baka...) lägger jag in ett recept på filmjölkslimpan som hon fick äta när hon var här i helgen.
Receptet är från Leila och hennes receptet är detta
Jag gör oftast så här.

Leilas filmjölkslimpa
4½ dl filmjölk eller yoghurt
1 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
2 dl 4-kornskross
1 dl havregryn
2½ dl rågsikt
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön (hela eller krossade)
1 dl solrosfrö
1½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda filmjöl och sirap i en annan bunke.
Rör ner de torra ingredienserna, och lingonsylten i filmjölksblandningen, rör ihop allt till en geggig röra.
Häll i en bakpappersklädd form, grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 minuter.

Nu är det dags att ta tag i den här dagen, ska väcka barnen för det är innebandy som gäller i helgen för sonen. Vi övriga får såklart hänga med.

Trevlig sjuttonde maj!