Japp nu har halva augusti gått också, fort springer tiden iväg. Vi har i alla fall hunnit med att göra det som jag skrev om att vi kanske skulle göra, i helgen. I går passade vi på i det fina vädret att ta en heldag med bad, lek och karusellåkning. Och i dag så var vi på bio. Det är inte ofta vi går på bio, men den senaste tiden här hemma har filmen "Bilar" gått för fullt, så nu passade vi på att se den nya "Bilar 2", i 3D. Aj, vad jag fick ont vid öronen av de där glasögonen! Bra var den i alla fall.
För några, eller snarare rätt många år sedan... så köpte jag sånna där små böcker som såg ut som en frukt tex och så var det recept i dem. Det är magnet på baksidan så de kunde sitta på kylen. Jag har en ananas och ett äpple. Har inte provat så många av recepten, det tar som sagt tid ibland...men ett har jag under årens lopp gjort i alla fall, men nu var det ett bra tag sedan. Tog in kyckling som vi skulle äta igår men det blev hämt pizza istället, så kycklingen fanns kvar i dag. Gjorde i ordning den så morgondagens middag är klar.
Ananaskyckling
1 kyckling, jag brukar ta 1 kg kycklingfile
1-2 gula lökar
1 burk (225 g) ananasringar
1 dl russin
2 tsk ingefära
2 tsk soja
2 dl creme fraiche
salt och peppar
Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
Hacka löken och fräs den i stekpannan tillsammans med ananasringarna och russinen. Lägg över i grytan.
Tillsätt creme fraiche, ananasspad och kryddor.
Koka sakta i ca 30 minuter.
Jag delar ananasen i bitar och oftast så tillsätter jag de bitarna tillsammans med russinen när jag hällt i allt annat. Och det blir gott det med, fast jag får kanske prova att steka russinen någon gång... I dag hade jag en större burk med creme fraiche, så det blir lite mer såsigt.
Ha en bra vecka!