Lite fler vintervita bilder från stugan. Dessa är från årets första helg då vi var där hela familjen. Vi gjorde inget särskilt, tog någon skidtur gjorde jag, barnen tog en skotertur. Däremellan inte så mycket.
Har en bit vitkål i kylen, denna gång tror jag att jag ska göra sån där veckosallad av den, men man vet aldrig vad det blir kan hända att jag gör mer stuvad vitkål som jag gjort med den annars.
Stuvad vitkål 4 port
400 gram vitkål
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Ansa och skär vitkålen i bitar, ca 2 cm stora.
Smält smöret i en gryta och lägg i kålen.
Rör om väl så all kål blir glansig.
Strö över mjöl och rör om.
Späd med mjölken och låt allt koka upp under omrörning.
Krydda med salt och peppar.
Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 15 minuter.
(Om man använder späd sommarkål behöver den bara kokas i ca 5 minuter).
Serveras till korv, köttbullar eller vad man nu vill äta till. Samt kokt potatis om man vill ha det också.
Ny vecka stundar då ny mat ska planeras och lagas. Har en tanke om vad vi ska ha, så får vi se vad det blir.
Har tänkt som så många gånger förr att nu, nu ska vi ta tag i att äta ur frysen och saker i skafferiet.
Har gått ganska bra så här långt, får hoppas att det funkar resten av månaden också.