
Mmm, så god den var kakan, precis som jag minnas att den var, men varför jag inte bakat den på alla dessa år har jag inte kommit ihåg ännu. Mitt recept på den är:
Succékakan
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
Smält smöret i en kastrull, tag av värmen och rör ner socker och ägg.
Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i kastrullen.
Bred ut smeten i en långpanna (ca 25x30) med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Vänd kakan upp och ner på ett smörpapper och dra av pappret på kakan.
Blanda grädde, socker, sirap och blockchokladen i bitar i en kastrull. Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknat, 10-15 minuter.
Tag kastrullen av värmen och klicka i smöret och rör om tills det smält.
Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.
Låt kakan kallna i kylen och skär den i rutor.