lördag 13 april 2013

Ännu ett filmjölksbröd



Utökar med ännu ett recept på filmjölksbröd! Kan aldrig få för många av dem då det är bra att kunna variera sig lite också. Tre gånger den här veckan har jag bakat det här brödet, jag tyckte det blev riktigt gott som sagt och enkelt att röra ihop och inte så många ingredienser. Lite har jag tagit bort då jag inte tycker om russin i bröd... men det kan man lägga till så klart om man vill.

Svens rysslimpa

3½ dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
4 dl filmjölk
1 dl sirap

(3/4 dl strösocker, 1½ dl russin 1 msk mjöl är det som jag uteslutit)

Häll filmjölk och sirap i en bunke. Tillsätt mjöl, bikarbonat och salt. Rör om så att allt blandas.
Klicka ut degen i en avlång bakpappersklädd form. Gräddas längst ner i ugnen, 200 grader i ca 45-50 minuter. Ta ut och låt kallna på galler.

(Blanda russinen med 1 msk mjöl och vänd ner det i degen innan den klickas i formen i fall du vill ha i).
Första limpan jag bakade hade jag i 3/4 dl socker också som det står i receptet och det blir sött, jag tyckte att det räckte gott och väl med en deciliter sirap, men det är väl en smaksak!

Inga kommentarer: