
Här ser ni några av de burkar som jag fick i hop i kväll när jag kokade sylt. Förutom de jordgubbar som vi bara mosat och fryst in för att ha i vinter så har jag i kväll kokat sylt med jordgubbar och rabarber. Smaksatte den med lite vaniljsocker också, så vi får prova lite längre fram när sommaren tagit slut och ha den till pannkakor och våfflor.
I går gjorde jag en paj med jordgubbar och rabarber också, gott!
Eftersom jag gjort det på en höft, tittat lite på ett recept på sylten men hade inte alls samma mängder så är det svårt att ge ett exakt recept, men jag hade följande:
Jordgubbs och rabarbersylt
1,6 kg jordgubbar
800 gr rabarber
2-3 msk vaniljsocker
ca 700 gr socker
Häll rabarbern och jordgubbarna i en stor kastrull, mosa jordgubbarna lite om de är stora. Låt det koka på medelvärme, 15-20 minuter, tills rabarbern är mjuk.
Häll upp på varma rengjorda burkar.
Jordgubbs och rabarberpaj
3 dl mjöl
2 dl havregryn
1 dl kokos
75 gr smör
Socker
Lägg jordgubbar och rabarber i en form, jag tog min största form som är 30 cm i diameter och täckte botten på den med bären,ta så mycket bär som du vill, strö över lite socker. Blanda i hop alla ingredienser till en smulig massa och täck bären med det.
Gräddas i 20-25 minuter i 225 grader.
Jag har gjort den och även haft äpple, jordgubbar och rabarber. Blev väldigt gott det med.