Som sagt så åkte vi inte hela sträckan hem från Skellefteå utan vi stannade på Björkuddens hotell och restaurang vid Höga kustenbron och sov en natt på deras bed & breakfast Sjövillan. Det låg precis bredvid hotellet och vi fick boka två rum, ett dubbelrum och ett enkelrum. Nu fanns den kombinationen på ena gaveln och vi fick därmed en egen ingång och eget badrum. Så vi slapp dela badrum med de andra som det annars var och sen så blev det en större yta för Selma att vara på då rummen satt ihop än om vi skulle haft två separata rum. Så det passade oss bra. Sängkläder och handduk ingick som på hotell och även hotellfrukost som vi åt på hotellet.
Jag har nu avverkat 7 arbetsdagar, tiden går fort. Värmen har hållit i sig under veckan och i fredags blev det ett rejält åskväder här på tidig eftermiddag, blixtar slog ner (som det många gånger gör men man brukar vara förskonad från att märka konsekvenserna) och det blev till och med strömlöst här i knappt fem minuter. Inte så vanligt med strömavbrott så då förstod man att något hänt.
Lilla loppan hade ett ännu värre åskoväder som passerade där var det ett riktigt skyfall och blixten slog till och med ner i hyreshuset bredvid!
Varmt i går här också men lite svalare och lite mer moln i dag, även om det har varit en helt ok sommardag i dag med.
Lagade en god fiskrätt i dag till middag, tänkte skriva upp hur jag gjorde så jag kommer i håg någorlunda och sen ett tips i fall nån vill ha :)
Jag hade i detta fall torskfilé i bitar och inte bitar av torskrygg, de är lite lite tunnare men funkade bra, går väl lite fortare i ugnen. Oavsett får man nog ha lite koll då ingen ugn är den andra lik.
Torsk med med bacon och gräslökssås
900 gram torsk (just i dag 3 förpackningar med 3x100 i varje)
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon
Gräslökssås
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
½ tsk salt
2 krm peppar
2 msk maizena
1 dl gräslök
1 dl riven ost, gärna lagrad
Klipp baconet i bitar och knaperstek det, låt rinna av på hushållspapper.
Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och peppra.
Strö baconet över fisken.
Häll creme fraiche, grädde, senap, salt, peppar och maizena i en kastrull och koka upp under omrörning.
Tillsätt gräslöken (jag brukar klippa ner den).
Häll såsen över fisken, strö över osten.
Gäddas i 175 grader, ca 20 minuter (52 grader om man har termometer).
Servera med kokt potatis till.
Nu gjorde jag på lite mer fisk än vad som står i receptet men gjorde inte mer sås än för 4 portioner, vill man ha mer sås kan man kanske ha nån mer deciliter grädde.
Jag hade mer än en matsked senap då jag gjorde slut på det sista i en burk. Blev jättegott med lite mer senapssmak om man nu tycker om det.
I receptet jag tittade på så hade man även finhackad lök, just i det här fallet 3 stycken schalottenlök. Just den löksorten har jag sällan men hade jag haft ork att hacka lök hade det nog blivit en liten gul lök (eller en halv om den var stor). Löken stektes tillsammans med baconet och ströddes över fisken samtidigt.
Kan väl säga att gräslök och ost blev efter tycke och smak, eller tillgång av just gräslök. Här hemma har den vissnat och jag tog hem ett litet gäng fina strån från lillhuset där vi har en fin planta. Så det blev det och det var nog inte en deciliter. Ost tar jag alltid efter tycke och smak :) men är såklart bra med vägledning...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar