Köpte lite blommor i början av juni när jag var till stugan och planterade i några krukor. De växer och har hittills klarat sig bra i sommarvärmen.
När maken fyllde år innan midsommar så bakade jag en mazarinkaka, tänkte göra en tårta egentligen då vi just då hade massa färska jordgubbar men då det var bara vi 7 familjen just den dagen han fyllde år som firade honom så valde jag att man fick göra sin egen tårtbit, dvs om man ville ha grädde och jordgubbar till en bit mazarinkaka så fick man det.
Hittade det här receptet som jag provade, tyckte den blev god, hoppade över själva glasyren denna gång.
Mazarinkaka
1 ägg
6 bittermandlar eller 8 droppar bittermandelolja
1½ dl mjölk
3 dl socker
25 sötmandlar
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
175 gram smör
Glasyr:
1 dl florsocker
2 tsk vatten
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter.
Mal mandeln.
Vispa ägget med bittermandelolja och mjölk. Om hel bittermandel används finriv den först.
Tillsätt socker, mandel, vetemjöl, bakulver och vaniljsocker i äggvispet.
Rör i det smälta smöret och blanda väl.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.
Blanda florsocker och vatten till en slät smet och bred glasyren över kakan när den har svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar