söndag 31 januari 2021

Summering





 Dags att summera januari då det är sista dagen på årets första månad.

Det har blivit vinter, snön kom och ligger kvar och nu på slutet har det varit kallt, sista helgen avslutades med gnistrande vackert väder. En del skidåkning har det blivit , mest i stugan men även en sväng här hemma.
Har försökt att äta ur frysen, något jag som sagt skrivit många gånger genom åren i just januari, tror jag :) har om inte annat tänkt det väldigt många gånger :)
I år tycker jag att jag faktiskt lyckats med det, vilket jag tycker är bra. Kommer att försöka håll det in i februari med.
Även försökt att få undan saker i både kyl och skafferi som behöver tas om han. Vi har bland annat haft en förpackning med rött ris  som visserligen varit oöppnat men det har stått länge som jag i dag har kokat det allra sista.
I går innan kalaset ägnade jag förmiddagen åt lite bakning, hade en förpackning med mandelmassa som behövde tas omhand så jag hittade ett recept här också passade jag på att använda min snögubbeform.
Den var nog lite liten tror jag för kakan behövde stå inne i 45 minuter tror jag det blev tillslut och då hann den börja bli lite mörk i nederkant (även om jag på bilden försökt dölja det med florsocker...)
God blev den i alla fall och jag piffade till den med lite minimarshmallows och lite morot för att det faktiskt skulle synas att det är en snögubbe.

Sockerkaka med mandelmassa

3 ägg
3 dl socker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1½ dl grädde
75 gram smält smör
200 gram riven mandelmassa

Smält smöret och låt det svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner grädden.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver och rör ner det samt smöret.
Riv mandelmassan grovt och blanda ner i smeten.
Häll i formen och grädda tills stickan känns torr, ca 35-40 minuter.

Inga kommentarer: