Då har vi kommit in i årets näst sista månad, går inte tiden galet fort?! Redan november, snart dags att ta fram ljusstakar och adventsstjärnor. Redan nästa helg ska vi göra årets bak i bagarstugan, tidigt i år men det var för att få ihop det och för att inte stå där i december.
Lite bilder från olika planteringar, en från stugan, en hemma på bron och en från lägenheten.
Ja nu finns det en kategori som heter just så. I veckan fick vi itillträde till en lägenhet där lilla loppan ska bo. Hon har flyttat hemifrån...Tack och lov är det ju inte så långt bort ändå.
Där har hon i alla fall en hyggligt stor balkong, så det blir ju mysigt när det går att använda den, men just nu har hon virat en ljusslinga runt räcket och då blomlådan satt kvar så tog jag med det som aldrig kom ner i en kruka här hemma :)
I dag lagade jag en god gryta med fläskfilé till middag. Kul när man hittar något som är enkelt och gott som också går hyfsat fort att göra.
Inte får man någon fin bild på den heller, men den bjuder jag på :) receptet hittade jag här.
Då min närmaste affär inte hade kebabkrydda så googlade jag runt på lite olika recept för att blanda ihop en egen blandning, gjorde ungefär som det här receptet fast jag halverade det just i dag. Det blev kanske lite för starkt för mig (kliar nu) men de andra klagade inte.
Fläskfilégryta med kebabsmak
1 stor fläskytterfilé eller 2 mindre
smör att steka i
1 msk dijonsenap
2 msk kalvfond
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk kebabkrydda
salt och peppar
1 dl riven parmesan eller annan smakrik ost
Putsa filén, skär den i skivor och stek dem på båda sidor så de får färg.
Tillsätt dijonsenap, kalvfond, grädde och creme fraiche.
Krydda med salt, peppar och kebabkrydda efter smak.
Låt puttra en stund så köttet blir genomstekt.
Stäng av värmen, rör ner osten och låt den smälta.
Vi åt klyftpotatis till, i morgon i matlådan blir det makaroner till den, får se om det passar lika bra.
Kebabkrydda
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
2 tsk cayennepeppar
2 tsk chilipeppar
1 tsk svartpeppar
2 tsk oregano
2 tsk vitlökspulver
2 tsk gurkmeja
Rör ihop allt, klart!
Jag gjorde lite mer sås så jag hade 2 dl creme fraiche och mer grädde, och just i dag var min dijon slut så den får jag pröva att ha i nästa gång. Det lär ju inte försämra smaken tänker jag.
För den här grytan gör jag igen, behöver lite variation på fläskytterfilén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar